Setze embarcacions participen en la regata social ‘Carnavalera’ del Club Nàutic la Ràpita

Fins a setze embarcacions van participar, el passat dissabte 18 de febrer, en la Regata Carnavalera organitzada per la secció de vela del Club Nàutic la Ràpita. La jornada, que va comptar amb una climatologia suau, va poder-se celebrar amb normalitat i comoditat, i el vent agradable va permetre que totes les embarcacions fessen la cursa amb un temps d’entre dos i tres hores.

En tractar-se de regates socials, les embarcacions que hi participen, provinents tant del mateix club com de Sant Carles Marina, són de diferents dimensions i característiques. En este sentit, n’hi ha algunes que poden anar més ràpides o que disposen de més eslora. Davant d’això, i per tal que les embarcacions de menor mida i prestacions puguen participar amb les més grans, s’aplica el Ràting, un coeficient corrector que s’assigna a cada veler per a calcular el seu temps compensat partint del temps real en què ha completat la prova.

Així, la regata va comptar amb tres categories: la classe A i la classe B, en què les embarcacions són més ràpides i es classifiquen per la diferència de velocitats entre unes i altres; i la classe C és una regata de més curta distància, amb una menor dificultat i que no implica tantes maniobres, que seguix un format que s’assembla més a una travessia.

Pel que fa a la classificació final, en la categoria A, en què van participar quatre velers, l’embarcació Garví va emportar-se el primer lloc, amb un temps compensat final de 2:17’02’’; seguida de Grumol II, que va aconseguir un temps de 2:20’10’’; i, en tercer lloc, Vogamari, que va fer la regata amb un temps final de 2:28’17’’. En la categoria B, amb un total de set embarcacions participants, va situar-se en primer lloc el veler Chaval (2:18’30’’), Sasa, segon (2:26’06’’); i Tasmania Segundo, tercer (2:33’34’’). Altrament, en la categoria C, dels cinc velers que van enfrontar-se a la regata, Varanasi va aconseguir el primer lloc (2:00’03’’); l’embarcació Kraken, el segon (2:03’09’’); i Acamar, el tercer (2:09’35’’).

Les regates socials organitzades per la secció de vela del Club Nàutic la Ràpita compten sempre amb més d’una quinzena d’embarcacions participants, o inclús poden arribar a doblar-se. Segons l’instructor de vela del Club Nàutic la Ràpita i també organitzador de les regates, Joan Barberà, tot i no trobar-se en calendaris federatius, “són unes regates de les quals ens en sentim molt orgullosos, perquè no hi ha gaires llocs a Catalunya on es mantinguen des de fa 25 anys les regates cada quinze dies, amb tant volum d’activitat i tant de seguiment”, que afegix que, de cara a l’estiu, “segurament ens trobarem amb regates de més de trenta embarcacions”.

D’altra banda, i coincidint amb la festa de Carnestoltes, des del Club Nàutic la Ràpita va animar-se a tots els participants de la regata social a disfressar-se i participar en el concurs de disfresses. “Així, vam poder veure embarcacions en què tots els integrants anaven vestits de ciclistes i inclús van posar una bicicleta dalt del veler; d’altres que portaven perruques i vestits cridaners i que van posar adhesius a l’embarcació; o alguns que van disfressar-se de taurons o de pirates. Tanmateix, els que van emportar-se l’aclamació del públic van ser els integrants d’un veler, en què un anava disfressat de peix, i l’altre, de mariner amb l’impermeable groc que tots reconeixem i una canya de pescar”, explica Barberà.

Després de la votació gairebé unànime del jurat, l’embarcació Garví, que anaven disfressats de peix i marisc, van emportar-se l’aclamació del públic i també el primer premi del concurs de disfresses, que va consistir amb un trofeu en forma de vaixell de vela. “A l’hora de recollir el premi, els integrants de l’embarcació Garví van fer una performance en arribar al bar del club que, sumat a la disfressa elaborada que vestien, els va fer mereixedors de guanyar el concurs”, conclou Barberà.

Font: Ebre Esport

Deja un comentario