Àngels Ventura, del CN la Ràpita, aconseguix la plata amb el combinat català al Campionat d’Espanya per autonomies

Julio Vega obté la quinta plaça en skiff cadet a l’estatal de llarga distància

Bons resultats dels remers del Club Nàutic la Ràpita al Campionat d’Espanya per autonomies i també a l’estatal de llarga distància, celebrats el passat cap de setmana, dies 18 i 19 de febrer, a la Corunya. Dels quatre remers participants del club rapitenc, destaca la segona posició aconseguida pel combinat català integrat per Àngels Ventura en el Campionat d’Espanya per autonomies i la meritòria quinta posició de Julio Vega, en skiff cadet al Campionat estatal de llarga distància.

Pel que fa a la competició estatal de seleccions autonòmiques, el vuit amb timoner de la Federació Catalana de Rem, combinat del qual forma part Ventura, va aconseguir la medalla de plata, en un temps de 3:29,83; per darrere de la Federació Andalusa, que ho va fer en 3:29,41. Ventura també va assolir la quarta posició en el combinat de quatre sense timoner; per darrere de les federacions valenciana, andalusa i gallega.

En la categoria cadet masculí, el combinat català format per Julio Vega, (4xCM) va quedar cinquè; i en el combinat juvenil masculí, també de quatre sense timoner, integrat per Jordi Alexandrescu va quedar en sexta posició. Pel que fa a la categoria de cadet femení, el quatre sense timoner de Marina Barberà va quedar en vuitena posició. Amb tot, a la classificació final, de les 9 federacions participants, la selecció catalana va quedar en segona posició, amb 118 punts, superada per la d’Andalusia, amb 198; i per davant de Galícia, que va quedar tercera, amb 85 punts.

Quant al Campionat estatal de Llarga Distància, destaca l’actuació Julio Vega, que va aconseguir la quinta posició en la categoria de cadet masculí, amb un temps de 22:38,29, en la qual participaven trenta remers. De fet, dels clubs catalans que van participar en la competició, Vega traure el millor resultat. En la categoria juvenil, tant Àngels Ventura com Jordi Alexandrescu van situar-se en la tretzena posició; i en cadet femení, Marina Barberà, vintena.

L’entrenador de la secció de rem del Club Nàutic la Ràpita, Roman Popovych, destaca els bons resultats obtinguts pels quatre remers del club, ja que es tracta “d’unes proves nacionals, en què tots els participants estan concentrats, i són de molt de nivell”.

Secció Rem del Club Nàutic

Actualment, la secció de rem del Club Nàutic compta amb una vintena de remers dividits en les categories d’alevins, infantils, cadets i juvenils, que tenen fitxa de competició. Altrament, enguany, el club disposa d’una categoria nova, els veterans, que la conformen un total de quinze remers. És la primera vegada que el club té tants veterans compromesos, que disposen de fitxa d’oci i que van començar la temporada a temps.

Amb l’equador de la temporada superat, Popovych apunta que els objectius són aconseguir bons resultats als campionats de Catalunya, però especialment lluitar als campionats d’Espanya i també aconseguir entrar a la selecció espanyola per tal d’optar a competicions internacionals.

Ara, amb les competicions d’este cap de setmana superades, els pròxims reptes que afrontaran els remers del CN La Ràpita serà el Campionat de Catalunya de Primavera de Rem, l’11 de març a Banyoles; la regata de Promoció, l’1 d’abril a Amposta; el PAMRACE-Obert de Catalunya, el 15 i 16 d’abril a Banyoles; i també el Campionat de Catalunya d’Estiu, del 3 i 4 de juny, també a Banyoles.

Deja un comentario