Nou platges i tres clubs nàutics ebrencs reben enguany la Bandera Blava

Catalunya compta aquest 2023 amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre: les de Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer a l’Ametlla de Mar; Cap Roig i Les Avellanes a l’Ampolla; Riumar a Deltebre; Les Delícies a La Ràpita la de les Cases d’Alcanar-El Marjal a Alcanar. I sobre els ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona, 4 més a la de Tarragona i tres a les Terres de l’Ebre (els clubs nàutics de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i La Ràpita). El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education).

Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education(FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els que sol·liciten cada any, de forma voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan existeixen nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.

Deja un comentario